Sezon truskawkowy w pełni. Burzowe czerwcowe popołudnie zamieniamy na pyszną zabawę, produkcję oranżady truskawkowej. Skład prosty, ale za to efekt – pyszota jak z nut. Bąbelki uderzają do głów. I chmury jakoś szybciej znikają.

  • 300g truskawek
  • 2 łyżki miodu (my daliśmy więcej) lub cukru trzcinowego
  • 1 limonka
  • 1,5l gazowanej wody mineralnej (my daliśmy mniej)

Truskawki miksujemy z miodem lub cukrem na mus. Mus przekładamy do dzbanka, wrzucamy ćwiartki limonki i kilka truskawek w całości. Zalewamy wodą mineralną.

 

Obraz 4150

 

Obraz 4218

 

Obraz 4309

 

Obraz 4352

 

Obraz 4323

 

Obraz 4238

 

Obraz 4301

 

Obraz 4424

 

Obraz 4328

 

Obraz 4435

 

Obraz 4465

 

Obraz 4617

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *